14 dec. 2013 | 14:33

Chromebook-ul Dell va fi disponibil în ianuarie 2014 la un preț modest

ACTUALITATE
Chromebook-ul Dell va fi disponibil în ianuarie 2014 la un preț modest

Dell și-a anunțat planul de a lansa un chromebook ieftin la începutul lunii ianuarie 2014, un dispozitiv destinat segmentului educațional.

dell-chromebook

La noi în țară, precum și în multe alte zone din Europa, Chromebook-ul nu este un dispozitiv de interes, la fel cum se pare că atrage utilizatorii în Statele Unite, sau cel puțin atenția acestora. Dispozitivul este destinat în primul rând segmentului educațional, va avea un preț mai mic decât dispozitivele similare ale concurenței și va fi foarte portabil. Chromebook-ul va fi destul de rapid, sigur, și permite integrarea aplicațiilor de educație de la Google cu resursele serviciul și suportul de la Dell. Se pare că și Chromebook-ul urmează aceeași cale destinată netbook-ului, situația este însă puțin diferită. Dacă netbook-ul a venit ca un concept pentru sistemul educațional și apoi s-a transformat într-un produs comercial, Chromebook-ul a ieșit pe piață într-un scop comercial, pentru promovarea sistemului de operare, și după câțiva ani de încercări, acesta se orientează spre sistemul de învățământ.

Cu suportul lui Google din punct de vedere al aplicațiilor de învățământ această idee ar putea avea succes. Netbookul pe de altă parte nu deținea un suport software complet în acest sens. Dispozitivul de la Dell va fi mai ușor, aproximativ un kilogram, va avea un procesor Intel Celeron 2955U, 16 GB spațiu de stocare, 2 sau 4 GB memorie RAM, arhisuficient pentru sistemul de operare de la Google, o cameră web 720p și o autonomie de aproximativ 10 ore. Acesta va fi disponibil în două versiuni, cel cu 4 GB memorie RAM în luna iaunuarie 2014 iar al doilea model, cu doar 2 GB memorie RAM va ajunge pe piață în primul trimestru al anului viitor. Prețul acestora va fi de sub 300 de dolari.