17 nov. 2013 | 07:10

Cel mai ieftin Chromebook este creat de Acer pe arhitectură Haswell

ACTUALITATE
Cel mai ieftin Chromebook este creat de Acer pe arhitectură Haswell

Costă doar 200 de dolari şi arată impecabil, acesta este noul de la Acer anunţat zilele trecute.

acer chromebook c720 google chrome

Deşi Google se străduieşte să aibă un impact major în cât mai multe teritorii prin intermediul sistemelor portabile propulsate de Chrome OS, asta nu împiedică giganţi precum Acer, Samsung sau HP să lanseze la intervale regulate de timp noi uri.

În acest caz particular este vorba de Acer Chromebook C720-2848. Acesta este un sistem portabil de 11,6 inci care s-ar putea să le surâdă multor internauţi cu un buget foarte mic. La doar 200 de dolari, acest ultraportabil are la bază un procesor Celeron de ultimă generaţie realizat folosind micro-arhitectura Haswell. Un SSD de 16GB şi 2GB de memorie RAM împreună cu carcasa din imaginea de mai sus duc greutatea acestui model până la o valoare mai mult decât decentă, de 1,25Kg. Cu o autonomie remarcabilă specificată la aproximativ 8,5 ore, este incredibil faptul că nu face nici un compromis la capitolul conectivitate. Vine cu un port USB 2.0 şi un port USB 3.0, un HDMI, Wireless IEEE 802.11 a/b/g/n şi un webcam pentru teleconferinţe.

Deoarece nu putea lipsi o integrare semnificativă cu ideea de cloud computing, din start, pentru o perioadă de 2 ani veţi avea 100GB de spaţiu pe platforma Google Drive. Aceştia  din urmă ar trebui să vă fie mai mult decât utili în contextul în care sunteţi limitaţi semnificativ în ceea ce priveşte spaţiul intern de stocare al sistemului.

Targetul acestor sisteme sunt persoanele care îşi petrec foarte mult timp online şi nu fac multe lucruri foarte complexe cu un notebook. Dacă ştiţi pe cineva care se încadrează, s-ar putea să se justifice să-i faceţi cadou un astfel de computer.

Cel mai ieftin Acer Chromebook C720-2848

design Cel mai ieftin Acer Chromebook C720-2848

Pret Acer Chromebook C720-2848

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele