CES 2013 – Silicon Image vrea sa introduca WirelessHD in smartphone-uri

, 11 Ian, 09:43

Pentru ca tot cotinutul HD pe care-l generam cu telefonul trebuie sa ajunga pe TV, Silicon Image incearca sa ne ajute cu .

Silicon Image UltraGig 6400 Wireless HD

UltraGig 6400 este numele celei mai recente creatii a companiei Silicon Image. Este vorba de un transmitator wireless de continut video care reuseste sa impinga pe calea aerului continut la rezolutie 1080p cu 60 de cadre pe secunda. Aceasta tehnologie are mai multe beneficii in comparatie cu tehnologii precum DLNA sau , pana acum a fost limitata insa la notebook-uri. Prin intermediul transmitatorului UltraGig 6400 tehnologia comunicatiilor prin protocolul WirelessHD se poate strecura in orice smartphone sau tableta.

Pentru ca nimeni nu mai crede specificatiile teoretice, producatorul a legat transmitatorul la un smartphone in cadrul standului de la CES. Pentru ca jocurile reprezinta cel mai important test, cei de la  au facut un test cu smartphone-ul pe Android si au ramas placut impresionati de performanta. In plus, au simtit timpul foarte mic de raspuns oferit de acest mijloc de comunicatii, specificat de Silicon Image in jurul valorii de 5 ms.

Distanta specificata pentru ca intregul transfer de continut sa se petreaca in conditii optime este egala cu 10 metri. Ramane acum ca producatori precum Samsung, LG, HTC sau Motorola sa integreze aceasta tehnologie in propriile gadgeturi portabile.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Samsung foloseste deja pe telefoanele S3 si Note 2 aceasta tehnologie (AllShare Cast). E nevoie doar de un AllShare Cast dongle si un monitor sau TV cu HDMI

Alexandru Puiu

Nu au legatura una cu alta, AllShare Cast e o tehnologie proprietara Samsung. Si eu fac acelasi lucru pe iPhone cu Apple TV prin AirPlay, o tehnologie proprietara Apple. In stire este vorba despre un protocol universal care nu este legat de un brand sau de o companie si care poate fi folosit atat de Motorola, LG, Huawei, ZTE, etc.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail