Cel mai nou centru de cercetare din Antarctica aduce aminte de Star Wars

Cel mai nou centru de cercetare din Antarctica aduce aminte de Star Wars

Dominat de cateva elemente robotizate si trasaturi de design creative, noul centru de cercatare din Antarctica va fi functional in curand.

Laborator de cercetare star wars

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Halley VI Antarctic va fi pus in functiune. Acesta este numele noului centru de cercetare ce ar trebui sa reprezinte un upgrade semnificativ fata de celelalte iteratii ale conceptului. Pe langa un design colorat, magia noului centru sta in modul in care a rezolvat niste probleme foarte importante care au periclitat in anii trecuti astfel de centre de la capatul lumii.

Prin intermediul unor picioare extensibile care dau un aspect robotic intregii structuri, Halley VI va fi imposibil de infundat in zapada sau, mai rau. Pentru a preveni pericolul unor blocuri de gheata care ocazional se pot deplasa, cladirile din imagine sunt modulare si la nevoie se pot deplasa cu usurinta dintr-un loc in altul. In total, intreaga structura este formata din 8 corpuri de cladiri interconectate care integreaza atat spatii de locuit cat si laboratoare de cercetare. Zona rosie din centrul structurii de culoare albastra reprezinta ,,sufrageria”. Destinata tuturor locuitorilor, cabina respectiva vine cu jaluze inteligente, un perete pentru catarari, o gradina pentru condimente si alte cateva lucruri destinate activitatilor de divertisment.

In cazul in care vi se pare ca ati mai vazut undeva aceasta structura, este posibil ca imaginea sa va fie cunoscuta dintr-un film. Sentimentul este generat de cateva similaritati cu niste roboti imensi din Star Wars Episodul 5.

Citește și: