05 oct. 2013 | 10:20

Cel mai mare castel de nisip din lume e imprimat 3D [+VIDEO]

ACTUALITATE
Cel mai mare castel de nisip din lume e imprimat 3D [+VIDEO]

In clipul de mai jos, puteti vedea cum arata un castel de nisip din alta clasa, cu un efort supraomenesc, dupa un an de design 3D.

Castel de nisip constructie imprimanta 3d imprimat 3d

Munca apartine a doi arhitecti, Michael Hansmeyer si Benjamin Dillenburger, convinsi ca-si pot materializa un vis care din multe puncte de vedere parea absurd. Rezultatul imprimat 3D a reprezentat finalitatea unui proiect creat pe calculator dintr-un numar impresionat de 260 de milioane de suprafete individuale si 30 de miliarde de voxeli (pixeli volumetrici). Inainte sa devina realitate, proiectul ocupa 78 GB de hard disk. Numai pentru a se ajunge la o forma gata de a fi imprimata 3D, proiectul a fost randat timp de cateva saptamani.

Dupa ce a fost gata partea de proiectare, a inceput cautarea unei imprimante care sa poata transpune in realitate ideea primei camere construite de la zero prin intermediul acestui . Rezultatul are 16 metri patrati realizati din bucati cu o precizie de o zecime de milimetru. Imprimantele folosite poarte numele de Voxeljet si pot crea niste mastodonti de pana la 12 tone, iar prin faptul ca folosesc in principal nisip foarte fin in procesul de imprimare precizia este remarcabila.

Produsul final poarta numele de Digital Grotesque si reuseste sa fie original, spectaculos si poate un pic rupt din lumea noastra. Vizionare placuta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele