WaterColorBot – o imprimanta care picteaza cu acuarele [VIDEO]

WaterColorBot – o imprimanta care picteaza cu acuarele [VIDEO]

Pentru ca de curand s-a descoperit ca celor care stau pe langa ele, WaterColorBot vine cu alternativa perfecta.

Intr-un constrast agresiv cu robotii pe care ii menionam de obicei, desi are cateva similaritati cu o imprimanta 3D de format mare, WaterColorBot face ceva complet diferit. In loc sa reproduca imagini sau obiecte prin intermediul unor cartuse intregi de cerneala sau material plastic, acest gadget picteaza folosind acuarele, cu inspiratie de la o fetita de 12 ani care este pasionata de roboti.

Faptul ca in ecuatie intra vopsele, apa si acuarele nu inseamna ca legatura cu un PC nu este la fel de puternica precum in urma cu cateva zeci de ani, cand a aparut prima imprimanta. WaterColorBot se conecteaza la un computer prin intermediul unui port USB, iar ca utilizator realizati o tentativa de opera de arta folosind aplicatia RoboPaint. In secunda urmatoare, ,,imprimanta” din imagine incepe procesul de reproducere.

Dezvoltat in colaborare cu Evil Mad Scientist Labr, WaterColorBot a ajuns un proiect pe Kickstarter care tocmai si-a depasit targetul de 50.000 de dolari. Daca vreti sa puneti si voi mana pe un astfel de aparat pana de Craciun, este suficient sa vizitati Kickstarter si sa investiti 295 de dolari in visul vostru.

watercolorbot robot acuarela

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: