Cei mai multi bani sunt investiti in jocurile de iOS

Cei mai multi bani sunt investiti in jocurile de iOS

Chiar si cu pe piata, gen PS Vita sau , cei mai multi bani sunt cheltuiti pe jocuri de iOS.

ios gaming 3ds  vita

In primul rand, smartphone-ul il ai in permanenta in buzunar. In al doilea rand, dezvoltatorii incep sa aloce o atentie deosebita titlurilor de iOS, mai ales ca specificatiile hardware sunt suficiente pentru titluri gen Infinity Blade 2 sau Real Racing 3. Din aceste doua motive, ti-e din ce in ce mai la indemana sa cheltui bani pe jocuri pentru iPhone sau iPod Touch. Chiar si daca esti mandru proprietar de PS Vita sau 3DS si apreciezi cum se cuvine meritele unei console de gaming dedicate, tot mai mult te joci pe telefon. Un alt criteriu este legat de usurinta cu care cumperi jocuri pe mobil. Lipsa necesitatii achizitiei unui suport fizic iti da un confort deosebit si te scapa de un drum la magazin. Chiar si cu explozia magazinelor virtuale pe console, o colectie de jocuri de PS3 ti-e mai mare dragul sa o tii in vitrina, decat pe hard disk-ul consolei. Pe iPhone nu ai acelasi sentiment pentru ca, incepand cu primul si terminand cu ultimul joc, toate sunt pe mobil.

Un nou studiu al celor de la IDC, realizat in colaborare cu App Annie, a confirmat un fenomen care a avut loc in primul trimestru al lui 2013. Cheltuielile facute pe jocuri de iOS au depasit detasat nivelul investiitiilor facute pe jocuri pentru console handheld, gen VITA sau 3DS. Chiar daca descoperirea nu este nici pe departe absurda, noutatea sta in faptul ca este prima oara cand acest eveniment a fost confirmat oficial. Trimestrul trecut s-a intamplat ceva similar, din pacate la acel moment achizitiile facute atat prin AppStore cat si prin Google Play au reusit sa depaseasca jocurile cumparate pentru console portabile.

Acest studiu vine la doar cateva zile dupa cea o companie de cercetare a confirmat faptul ca peste 50% din proprietarii de telefoane mobile inteligente le folosesc si ca unelte de gaming.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: