19 apr. 2013 | 12:20

Camera 3D Lynx A se pregateste a ajunga la primii utilizatori

ACTUALITATE
Camera 3D Lynx A se pregateste a ajunga la primii utilizatori

Dupa ce s-a straduit sa castige finantare in valoare de , un grup de studenti din Texas se pregateste sa livreze camerele 3D Lynx A.

lynx a camera 3d

Conceptul de camera capabila de captura in trei dimensiuni este cea mai potrivita asociere de termeni pentru a defini creatia de mai sus. Cu dimensiuni asemanatoare unei tablete, Lynx A reuseste sa integreze elemente de electronica . Scopul? Sa imortalizeze cadre si obiecte in 3D, doar pentru ca, in caz de nevoie, sa si exporte respective modele 3D catre o imprimanta compatibila.

Partea de procesare din spate este foarte complexa. Din acest motiv, la 1800 dolari primiti un gadget cu ecran de 14 inci in fata caruia trebuie sa stati aproximativ un minut sau doua pentru ca o fata capturata sa fie transforma intr-un model cu care sa interactionati sau pe care sa-l puteti imprima la o imprimanta 3D. Partea de captura, nici macar nu este limtata la modele bine definite, Lynx A imortalizeaza cu acelasi nivel de precizie interitorul unui dormitor sau fata unui catelus.

Mai ramane fabricarea in masa. Un prototip destul de inestetic a fost infatisat celor de la Engadget la o conferinta si, desi aveau multe de reprosat calitatii constructiei, editorii publicatiei au decis ca partea de functionalitate era aproape impecabila. Ca urmare, are toate sansele ca in cateva saptamani sa poate fi comercializata si in diverse magazine.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele