06 apr. 2013 | 10:30

Jocurile cu Kinect ajuta la tratarea durerilor cronice

ACTUALITATE
Jocurile cu Kinect ajuta la tratarea durerilor cronice

Desi ai fi tentat sa crezi ca jocurile pe televizor fac rau copiilor, o serie de pentru tratament si diagnosticare al celor mici.

Microsoft Kinect Reabilitare

Terapia prin jocuri video nu este nici pe departe un concept nou, interesant este insa ca vine intr-o perioada in care parintii incearca intens sa-si scoata copii din casa prin diverse activitati. Astfel, pe langa efectele vadit benefice al efortului fizic incurajat de un Kinect, pentru prima oara la un centru medical national din SUA destinat copiilor a fost creat un spatiu pentru terapie prin jocuri video.

In principal, activitatile incurajate prin programele de acolo vizeaza copii care isi doresc sa remedieze durerile cronice. Pentru ca programul sa aiba efect, un senzor Kinect este fundamental in ecuatie. Toate aplicatiile folosite sunt , fara ca acestia sa-si dea seama. In timpul efortului, mintea participantilor este distrasa iar activitatile de pictura, joaca si exericitii nu par sa aiba o legatura directa cu procedura de tratament. In realitatate prezenta permanenta a unui doctor care te analizeaza in timp ce te joci, ii permite acestuia sa-si faca o parere mult mai clara vizavi de probleme tale.

Mai important decat orice in cazul formelor alternative de tratament este feedback-ul pacientilor. In contrast cu metodele de terapie folosite intr-o sala cu aparate  sportive, jocurile pe Kinect au fost mai eficiente in a distrage mintea bolnavilor de la durere. In plus, pentru ca provocarea era expusa clar pe ecran, efortul fizic realizat in fata unui joc video a fost mult mai intens si mult mai util in procesul de tratement.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele