Bubl – camera viitorului filmeaza la 360 de grade in format Street View [VIDEO]

Bubl - camera viitorului filmeaza la 360 de grade in format Street View [VIDEO]

Daca aproape in fiecare luna , de aceasta data este vorba de Bubl, o camera video ce filmeaza continut interactiv.

bubl 360 camera panoramica

Bila de mai sus este un gadget incredibil. Printr-un sistem de 4 camere cu un camp vizual sporit poate captura continut video interactiv panoramic similar cu ceea ce face intr-un mod static Google Street View. Aceasta este prima camera de acest gen creata vreodata si, desi exista cateva modele care pot captura continut la 360 de grade, Bubl filmeaza de jur de imprejur in toate directiile, iar rezultatul nu este static.

Acest aparat este promovat ca oferindu-va o viziune completa asupra lumii. Este un concept atat de diferit fata de ceea ce se gaseste deja pe piata incat pana si pozitia in care sunt aranjate camerele implica un patent si un nume neobisnuit: ,,tetrahedral layout”. Poate realiza si capturi statice, nu doar filme cu acelasi grad de interactivitate. Filmele pot fi in doua formate, 1080p cu 15 FPS-uri si 720p cu 30 FPS-uri. Pentru ca vorbim de un format neobisnuit de continut foto/video, din start vor exista aplicatii pentru iOS, Android sau PC pe care se le puteti folosi pentru redarea materialului inregistrat cu Bubl.

Nu in ultimul rand, gadgetul include un modul WiFi de care puteti profita pentru a face streaming in timp real de pe Bubl pe iPad, de exemplu. In plus, continutul inregistrat poate fi urcat automat pe Dropbox, Google Drive sau Younity.

Pretul pentru o astfel de camera va fi de 383 de dolari in momentul in care se va lansa oficial, in… mai 2014.

bubl kickstarter

Momentan, Bubl este doar un proiect pe Kickstarter care cauta o finantare de 100.000 de dolari. Din fericire, la momentul redactarii acestui material, desi mai puteti in continuare sa depuneti si voi pretul unei astfel de camere pentru a va numara printre primii utilizatori. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca un pic in legatura cu formatul in care veti putea filma daca veti pune mana pe Bubl.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: