Breathometer, un accesoriu pentru smartphone care-ti spune cat ai baut

Breathometer, un accesoriu pentru smartphone care-ti spune cat ai baut

Breathometer primul accesoriu de acest gen si s-ar putea sa fie pentru a te descuraja sa conduci dupa ce ai baut.

Breathometer iOS Android

Pentru situatiile in care sunteti in dilema daca berea bauta acum trei ore sau vodka bauta acum opt ore mai este in sistem, exista Breathometer.

Acesta este un accesoriu care se pupa de minune atat cu iDevice-uri cat si cu dispozitive Android si face o treaba foarte buna in a folosind aerul expirat de utilizator. Relativ compact si foarte usor, acest gadget poate foarte bine sa stea in masina pentru a fi in permanenta la dispozitia soferului. Pe langa faptul ca este mai mic decat un dispozitiv dedicat acestei activitati, Breathometer doar citeste nivelul de alcool, ramanand in sarcina aplicatiei dedicate de smartphone sa intepreteze valorile ,,mirosite” prin intermediul jack-ului de 3,5 mm.

Incercand sa ofere un context valorilor masurate, realizatorii gadgetului din imagine au lucrat cu cei de la SodaHead.com pentru a compila si integra in aplicatie o baza de date cat mai mare vizavi de relatia dintre condus si baut. Primele informatii obtinute prin aceasta metoda au confirmat ca un procent de 64% dintre participantii la studiu au condus sub influenta alcoolului sau au fost condusi de cineva sub influenta alcoolului. Pentru ca orice masura care ar putea micsora acest procent trebuie avuta in vedere, Breathometer s-ar putea sa fie produsul de care nu stiati ca aveti nevoie.

Cu un pret planificat in jurul valorii de 20 de dolari, acest produs se afla in cautare de finantare prin Indiegogo. Avand in vedere ca aplicatia din pachet va poate oferi si sugestii legate taxiuri sau transport in comun, doua zeci de dolari mi se pare un pret simbolic.

Citește și: