Nivelul de alcool poate fi masurat cu ajutorul unor LED-uri

Nivelul de alcool poate fi masurat cu ajutorul unor LED-uri
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:00 14.01.2013

Un nou tip de LED-uri au fost create de un electronist dupa o experienta nefasta care a implicat consumul unor cantitati mari de alcool.

LED alcool metru in loc de fiola

Aparent, LED-urile din imagine, impreuna cu acumulatorii lipiti de ele pot fi folosite ca . Trecand peste ideea de gadget care nu trebuie sa lipseasca din buzunar cand vreti sa va urcati la volan, acesta este un produs ieftin si util.

Realizate de Dhairya Dand, un cercetator la MIT Media Lab, LED-urile mai vin cu un ingredient cheie, un senzor care face treaba dificila a detectarii nivelului de alcool din aerul expirat. In functie de nivelul detectat, fiecare LED se aprinde intr-una din 3 culori, galben, verde, rosu. Pentru ca experienta utilizarii sa nu fie plictisitoare, in momentul in care le folositi, LED-urile clipesc pe ritmul muzicii din mediul ambiant. Intr-o versiune mai complexa, respectivul sistem cu LED-uri poate fi folosit pentru a trimite mesaje catre telefonul unui prieten in momentul in care nivelul de alcool se reflecta in culoarea rosie.

Cu speranta ca le vom vedea in curand in magazine, aceste LED-uri par a fi o idee foarte buna pentru petrecaretii cu probleme de auto-control.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI