Nivelul de alcool poate fi masurat cu ajutorul unor LED-uri

, 14 Ian, 11:00

Un nou tip de LED-uri au fost create de un electronist dupa o experienta nefasta care a implicat consumul unor cantitati mari de alcool.

LED alcool metru in loc de fiola

Aparent, LED-urile din imagine, impreuna cu acumulatorii lipiti de ele pot fi folosite ca . Trecand peste ideea de gadget care nu trebuie sa lipseasca din buzunar cand vreti sa va urcati la volan, acesta este un produs ieftin si util.

Realizate de Dhairya Dand, un cercetator la MIT Media Lab, LED-urile mai vin cu un ingredient cheie, un senzor care face treaba dificila a detectarii nivelului de alcool din aerul expirat. In functie de nivelul detectat, fiecare LED se aprinde intr-una din 3 culori, galben, verde, rosu. Pentru ca experienta utilizarii sa nu fie plictisitoare, in momentul in care le folositi, LED-urile clipesc pe ritmul muzicii din mediul ambiant. Intr-o versiune mai complexa, respectivul sistem cu LED-uri poate fi folosit pentru a trimite mesaje catre telefonul unui prieten in momentul in care nivelul de alcool se reflecta in culoarea rosie.

Cu speranta ca le vom vedea in curand in magazine, aceste LED-uri par a fi o idee foarte buna pentru petrecaretii cu probleme de auto-control.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

florin_escu

Nu stiu ce vreti sa prezentati dar in imagine sunt 3 dispozitive diferite cu cate un led, un receptor de infrarosu si o baterie de 3v, tot ce face un asemenea dispozitiv este sa aprinda led-ul atunci cand indreptam o telecomanda spre el si apasam un buton al acesteia!
Poate ca un baiat destept de la MIT a facut un senzor si i-a atasat un led care se aprinde in 3 culori dar acesta nu arata ca dispozitivul prezentat in poza!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail