24 iul. 2013 | 17:40

BOINC aduce ideea de Folding@home pe Android

ACTUALITATE
BOINC aduce ideea de Folding@home pe Android

Daca va mai aduceti aminte de proiectul Folding@home de acum cativa ani, un comportament similar il introduce BOINC pentru Android.

boinc folding@home android

Daca v-ati dorit vreodata sa si sa asistati cum puteti mai bine intr-un laborator de cercetare, acum aveti aceasta posibilitate. Desi nu participati efectiv la sedinte prin intermediul carora sa va implicati activ in efortul stiintific, BOINC va ajuta sa faceti ceva prin care sa simtiti ca faceti un bine societatii.

Similar cu aplicatia pentru desktop-uri si notebook-uri, BOINC va permite sa alocati resurse hardware si cicluri de procesor unui efort universal de a continua lucrarile lui Einstein sau de a gasi un tratament pentru SIDA. Einstein@Home sau FightAIDS@Home sunt doar doua dintre cauzele in cadrul carora va puteti utiliza telefonul pentru calcule prin aplicatia din Google Play. Pentru a nu va consuma traficul de internet, functionarea BOINC este conditionata de o conexiune WiFi.

Ca elemente de interfata, aplicatia este simplu de utilizat, intuitiva si nu necesita decat minimum Android 2.3 pe smartphone sau tableta. Sunt curios acum daca, in viitorul apriopiat, Apple va permite o versiune similara a aplicatiei pentru iDevice-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele