BionicOpter este o libelula pentru speriat vecinii

BionicOpter este o libelula pentru speriat vecinii

Pentru ca pentru a fi interesanti, Festo aproape ca a finalizat BionicOpter, o libelula electronica performanta si compacta.

Festo bionic firefly libelula

In incercarea de a crea ceva spectaculos in domeniul roboticii, Festo, o companie mai putin cunoscuta, a anuntat o libelula de doar 44 centimetri. Creata de la zero de un centru de cercetare, sub atenta supraveghere a companiei germane, BionicOpter are foarte multe in comun cu insecta de la care s-a inspirat. Aceasta din urma poate da din aripi de pana la 20 de ori pe minut. In plus, poate sa pluteasca in orice directie intr-nu mod similar cu o libelula adevarata. Cele patru elice din fibra de carbon sunt responsabile de o manevrare facila a  robotelului in timp ce functioneaza in permanenta cu scopul de a asigura echilibrul intregului asamblu, indiferent de talentul soferului la condus.

Practic, acel micro-controller din interior functioneaza precum un pilot automat pentru a face mici ajustari cu scopul de a spori balansul in timpul zborului. In principiu, de control se ocupa un smartphone prin intermediul unei aplicatii dedicate.

Nu avem inca un pret pentru aceasta creatie si nici o autonomie aferenta celor doua baterii Litiu Ion folosite. Dupa ce va uitati la demonstratia de forta de mai jos, ramane sa decideti voi daca veti face sapaturi pentru valoarea de piata a acestui BionicOpter. Personal, ma gandesc ca va fi mai scump decat un AR.Drone de la Parrot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: