Cercetatorii americani au un tratament pentru „un soarece surd”

Cercetatorii americani au un tratament pentru

Dupa lupte seculare, una din afectiunile ce pareau de nevidecat si-a gasit un tratament sub forma unui medicament intitulat LY411575.

auditie mai buna avantgarde trio classico

Rezultatul unei colaborararii de cativa ani dintre cercetatori de la Massachusetts Eye and Ear si cercetatori de la Harvard Medical School  pentru o forma de surzenie. Dupa lungi experimente, echipa din spate a reusit sa readuca auzul partial unuia dintre soarecii pe care s-a lucrat. LY411575 este numele medicamentului folosit cu succes pe soareci. Acesta functioneaza prin instruiea celulor din jurul urechii sa regenereze celule senzoriale. Din pacate, pentru ca , in ecuatie au fost introduse si niste celule stem preluate din urechea soarecelui care ulterior s-au aplicat pe regiunea cohleara.

In final, cercetatorii au descoperit ca imbunatatirile din urma tratamentului au fost remarcabile. Dupa doar 3 luni, pe langa o imbunatatire radicala a auzului per ansamblu, a fost imbunatatit semnifcativ gradul de  auditie al frecventelor inalte. Aceasta din urma este o afectiune care se acutizeaza la oamenii adulti direct proportional cu avansarea in varsta.

Chiar si cu cele cateva succese inregistrate, cercetarile se afla intr-un stadiu incipient. In etapele urmatoare se doreste experimentarea si cu alte medicamente si cu alte afectiuni ale aparatului auditiv. Cu astfel de schimbari revolutionare in domeniul auzului este incredibil cate milioane de oameni ar avea de castigat daca rezultatele descrise mai sus ar ajunge intr-o forma finala.

Citește și: