Robotii autonomi s-ar putea sa nu existe niciodata

Robotii autonomi s-ar putea sa nu existe niciodata

Daca raportul celor de la Human Rights Watch este pus in aplicare si respectat printr-un parteneriat international s-ar putea sa nu vedem niciodata robotii autonomi gata de lupta.

robotii autonomi

Inca un motiv pentru care scenariile din Terminator ar putea fi imposibile a venit zilele trecute in urma unui raport, ce urmareste incetarea dezvoltarii de roboti de atac complet autonomi ,,pana nu e prea tarziu”. Documentul de 50 de pagini in cauza este o colaborare dintre asociatia Human Rights Watch si Harvard Law School International Human Rights Clinic si, reprezinta rezultatul unui studiu amanuntit la nivel global cu referire la mijloacele de atac autonome. In urma unei analize detaliate s-a ajuns la concluzia ca, desi nu exista momentan in lume astfel de echipamente, trendul este evident iar implicatiile sunt devastatoare. Cea mai infricosatoare repercursiune a unor astfel de roboti este lipsa discernamantului dintre tinte civile sau combatanti, aspect care nu poate fi programat perfect.

In principiu, scopul lucrarii ,,Pierderea umanitatii: Procesul impotriva robotilor ucigasi” este de a stimula implementarea unui tratat international ce ar avea ca urmari oprirea dezvoltarii si productia de arme complet autonome. Clipul de mai jos face o treaba foarte buna in a argumenta respectivul document si reuseste din pacate sa demonstreze ca si evolutia tehnologica trebuie din cand in cand controlata sau cel putin orientata catre o anumita directie.

,,Cand tarile vor deveni din ce in ce mai investite in aceasta tehnologie va deveni din ce in ce mai greu sa le obligi sa renunte la ea.” – aceasta este concluzia la care a ajuns Steve GooseDirector al diviziei de armament din cadrul Human RIghts Watch.