ASUS anunta VivoPC, un HPTC demn de afisat in sufragerie

ASUS anunta VivoPC, un HPTC demn de afisat in sufragerie

Elementele impozante de design sunt mai importante ca niciodata, motiv pentru care cei de la au anuntat la Computex HPTC-ul VivoPC.

asus vivopc htpc home theater

Arata spectaculos si pare facut din acelasi aluminiu eloxat precum ultimele ultrabook-uri ale companiei, este vorba de VivoPC. Compact si impozant in acelasi timp, gadgetul din imagine este un home theater PC dotat cu Windows 8 care va reusi sa se strecoare fara probleme in sufrageriile multor pasionati de continut multimedia.

Cu cateva linii de inspiratie de la Mac mini-ul celor de la Apple, calitatea designului industrial al acestui produs este o dovada clara a faptului ca doar creatia gigantului din Cupertino este un concurent serios in liga in care joaca VivoPC. Fara niste specificatii batute in cuie, noul HTPC va fi construit in jurul unui CPU de ultima generatie de la Intel si probabil o placa video Intel HD Graphics. Hard disk-ul si cantitatea de memorie RAM pot fi ajustate dupa preferintele proprietarului, in conditiile in care nici macar nu va trebuie foarte multe cunostinte IT pentru a duce respectiva operatiune la bun sfarsit. Este suficient sa ridicati capacul pentru a va arunca la un upgrade. Pentru postul de PC de sufragerie, conectica este foarte importanta, aspect avut in vedere si de cu acest computer. VivoPC are doua porturi USB 3.0, patru porturi USB 2.0, un cititor de carduri SD, o iesire HDMI si una VGA. Nu lipseste o iesire audio digitala optica si o mufa stereo hibrida cu rol de audio in/out. Vine cu conectivitate wireless IEEE 802.11a/b/g/n/ac, pe langa un port gigabit ethernet.

Programat pentru a ajunge la primii utilizatori candva in al treilea trimestru al acestui an, momentan nu avem un pret aproximativ pentru VivoPC.