ASUS anunta un monitor profesional de 31,5 inci cu rezolutie 4K

ASUS anunta un monitor profesional de 31,5 inci cu rezolutie 4K

Monitoarele 3D nu mai sunt la moda, in curand vom fi bombardati cu a decis sa dea startul acestui trend prin PQ321.

asus pq321 monitor 4k

Avand in vedere ca incep sa apara din ce in ce in mai multe camere 4K si pana si pe YouTube gasim deja continut la mult ravnita rezolutie, ar fi pacat sa nu punem mana pe un monitor capabil sa afiseze aceasta rezolutie. In teorie am putea sa incepem de la un Smart TV compatibil UltraHD, cele mai ieftine insa incep de la aproximativ 10.000 dolari, aspect care le transforma in obiecte exclusiviste.

In cazul de fata vorbim de pe care producatorul taiwanez a decis sa o faca publica inainte de targul international Computex 2013. PQ321 este un monitor profesional cu o diagonala de 31,5 inci, o diagonala mare si pentru unele televizoare, cu o rezolutie nativa de 3840 x 2160 si un raport de aspect de 16:9. Panoul folosit in aceasta ecuatie este un IGZO LED capabil sa afiseze 10 biti de culoare RGB, aproximativ un miliard de culori. Densitate de pixeli este 140 ppi, in timp ce puterea luminoasa este de 350 cd/m2. Unghiurile de vizibilitate sunt egale cu 176 de grade atat pe verticala cat si pe orizontala. Timpul de raspuns gri la gri (GTG) este de 8 milisecunde. Desi nu le inteleg rostul, undeva in carcasa sunt ascunse si doua difuzoare stereo de 2W. Pentru ca vorbim de o solutie profesionala nu puteau lipsi posibilitatile de ridicare si coborare a ecranului, de rotire sau rabatare. Compatibil cu o montura VESA pentru montarea pe perete, ecranul are doar 35 milimetri grosime,  trasatura care ii aduce titlul de cel mai subtire monitor 4K din lume. Ca si conectica, pe langa un Display Port, mai avem doua intrari HDMI, o intrare stereo si una de service RS-232C. Un mic atu care s-ar putea sa incante utilizatorii vine sub forma suportului pentru picture-in-picture.

PQ321 nu are moementan un pret de achizitie, saptamana viitoare insa la Computex va fi stabilit si acesta impreuna cu data la care va fi disponibil.

Citește și: