ASUS 1015E, un nou netbook modern cu Ubuntu

ASUS 1015E, un nou netbook modern cu Ubuntu

Una dintre cele mai nou este un sistem ultra portabil creat pentru a fi ieftin, performant si fara costurile unei licente de Windows.

asus 1015e low end ubuntu

Chiar daca poate fi achizitionat si cu Windows 8, pentru 250 sau 300 dolari in SUA, noul ASUS 1015E are un cu totul alt target si a fost creat pentru alt tip de utilizatori. Acesta este un netbook modern, gandit sa fie accesibil, ultra portabil si cu o autonomie sporita, de aici vine si posibilitatea achizitionarii sale intr-o configuratie cu distributia de Linux gratuita cu numele de Ubuntu. Daca optati pentru acea versiune, pretul scade pana la 215 dolari.

Cu toate ca va asteptati la un pret atat de infim pentru un notebook ca specificatiile interne sa nu va lase cu gura cascata, un lucru este sigur, pentru a crea o configuratie decenta. La 10,1 inci avem o rezolutie relativ standard de 1366 x 768, partea de procesare este asigurata de un Celeron dual core tactat la 1,1 GHz si cantitatea de memorie RAM este egala cu 2GB. Hard disk-ul intern de 320 GB este suficient in cazul celor mai multe scenarii, in timp ce prezenta celor trei porturi USB, dintre care unul este USB 3.0, cu siguranta va va da un plus de incredere in achizitia facuta.

Nu a aparut inca in Romania, sunt insa optimist ca in cateva saptamani veti putea achizitiona acest sistem portabil la un pret de sub 1000 de lei si pe meleaguri mioritice.

Citește și: