01 aug. 2013 | 10:30

Apple se complica in raportarea mesajelor spam pe iMessage

ACTUALITATE
Apple se complica in raportarea mesajelor spam pe iMessage

Pentru ca multi dintre noi folosim pentru conturi Apple adrese de email foarte vechi, e foarte probabil sa primim mesaje .

Apple Facetime iMessage Spam

In incercarea de a remedia fluxul de mesaje spam primite pe de foarte multi utilizatori ai serviciului, Apple va introduce in iOS 7 o functie prin care sa blocati expeditorii nedoriti. Din pacate, acest serviciu nu va fi aplicat retroactiv utilizatorilor de iDevice-uri cu sisteme de operare mai vechi.

Oricum, utilizatorii de iOS 5 sau iOS 6 care primesc tot felul de mesaje prin intermediul popularului serviciu nu sunt neglijati, Apple a inventat un sistem care, desi s-ar putea sa functioneze, nu e foarte facil. In principiu, trebuie sa faceti o captura la un iMessage pe care l-ati primit de la un necunoscut, sa-l trimiteti printr-un mail la imessage.spam@icloud.com, sa atasati aceluiasi mail adresa sau numarul de telefon de la care ati primit mesajul si, nu in ultimul rand, sa mentionati ora si data la care a avut loc evenimentul neplacut. Cu toate ca la prima vedere pare o metoda foarte laborioasa, macar… exista o solutie. Daca celor de la Apple le convine sa rasfoiasca sute de mii de sesizari pentru a va ajuta, e problema lor.

Pentru ca sistemul explicat mai sus abia a fost implementat, sunt curios cat va dura pana in momentul in care solutionarea la o problema care ar trebui sa se remedieze printr-un tap pe ecran se va face de un om aflat la capatul celalalt al sesizarii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele