Apple tocmai a dat lovitura în China

Apple tocmai a dat lovitura în China

Deşi nu le-a fost uşor, se încearcă de multă vreme o extindere Apple în China, americanii tocmai au bătut în cuie o înţelegere cu conducerea celui mai mare operator de telefonie din lume, China Mobile.

Apple iPhone China mobile operatori

De cele mai multe ori, contractele Apple cu diverşi operatori locali de telefonie nu au un impact major asupra şi nici asupra celorlaţi utilizatori de iDevice-uri de pe mapamond. Afirmaţia de mai devreme a fost valabilă până zilele trecute. Chiar dacă are deja o prezenţă semnificativă în Asia şi în luna septembrie a acestui an a încheiat o înţelegere cu cel mai mare operator japonez, NTT DOCOMO, aceste detalii sunt insignifiante în comparaţie cu cel mai recent parteneriat al gigantului din Cupertino.

Printr-un comunicat de presă, ieri, compania lui Tim Cook ne-a adus la cunoştinţă o înţelegere cu China Mobile. Acesta este cel mai mare operator de telefonie din lume cu peste 750 de milioane de abonaţi. Proaspătul contract implică realizarea de precomenzi Apple în China, pe site-ul operatorului, începând cu 25 decembrie la iPhone 5C şi iPhone 5S şi declanşanrea vânzărilor efective din 17 ianuarie.

,,Utilizatorii de iPhone din reprezintă un grup entuziast aflat în creştere rapidă şi nu ne putem gândi la un mod mai bun de întâmpina anul nou chinezesc decât prin aducere unui iPhone în mâinile fiecărui abonat China Mobile care îşi doreşte unul.” Tim Cook s-a arătat foarte încânat de această afacere care s-ar putea reflecta în 2014, în cel mai pesimist caz, în peste 12 milioane de iPhone-uri vândute în plus pe teritoriul asiatic.

Ca un mic detaliu, cu siguranţă acest business nu va grăbi sub nici o formă introducerea limbii române printre limbile străine în care Siri ne poate ajuta în viaţa de zi cu zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: