23 feb. 2013 | 10:20

Anonymous hacked: Contul de Twitter al hackerilor, spart

ACTUALITATE
Anonymous hacked: Contul de Twitter al hackerilor, spart

Desi nu este usor sa afirmi acest lucru cu referire la cea mai mare grupare internationala de hackeri, avem un caz interesant: Anonymous hacked. Gruparea a ramas fara cont de Twitter.

anonymous hacked Twitter

Intr-o perioada in care foarte multe conturi de Twitter importante au cazut victime ale unor hackeri, nu e nici o surpriza ca pana si contul oficial al Anonymous s-a aflat „in aceeasi galeata”.

Trecand peste referinta evidenta la Karma, ce faci cuiva ti se intoarce, contul lung de companii si publicatii care au beneficiat de un tratament similar in ultimele saptamani. Intai a fost cazul contului de Twitter al companiei Burger King care, dupa ce a fost spart, anunta ca franciza va fi achizitionata de McDonalds. In cazul contului de Twitter al Jeep, singura problema a venit sub forma schimbarii pozei de profil.

Anonymous „a cazut victima unui atac jenant, in momentul in care unul dintre cele mai populare conturi de Twitter ale sale a fost preluat de o grupare rivala de hacktivisti”. Cei de la BBC News au sintetizat cel mai bine evenimentul.

Avand in vedere ca cele mai multe astfel de hackuri sunt rezultate din parole slabe, solutia cea mai buna este sa incercati sa folositi parole cat mai complexe. In definitiv, limita la parola este de 16 caractere si puteti folosi litere mari, litere mici, numere si simboluri. Ar fi pacat sa va treziti ca .

Citeste si Cum sa ai o parola puternica si sa o tii minte

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele