250.000 de conturi de Twitter compromise

250.000 de conturi de Twitter compromise

Atacurile cibernetice se pare ca nu vor inceta prea curand si, indiferent daca , adevarul este ca .

Twitter Hacked

Printr-un email trimis posibilelor victime si , Twitter tocmai a recunoscut ca a suferit un atac cibernetic care s-a lasat cu un numar mare de victime.

Preventiv ar fi bine sa va schimbati parola la Twitter. Dupa spusele reprezentantilor companiei, in saptamana care tocmai s-a incheiat reteaua de socializarea a fost victima cel putin a unui atac din partea unor hackeri necunoscuti. Printre informatiile furate se numara adrese de email, parole encriptate si token-uri pentru sesiuni active aferente unui numar generos de 250.000 de utilizatori.

Problema cea mai mare este ca expertii in securitate care incearca sa stabilieasca amploarea pagubelor nu au reusit inca sa-si faca o parere concludenta. Momentan nu se pot aprecia repercusiunile exacte ale atacului si nici motivul. Un lucru este insa sigur. Bob Lord – director pentru securitatea informatiile la Twitter incearca sa ne explice evenimentul. ,,Atacatorii au fost foarte sofisticati si credem ca alte companii si organizatii au fost de asemenea victime ale unor atacuri recente similare. Atacul nu a fost opera unor amatori si nu credem ca a fost un incident izolat.

In ceea ce priveste securitatea celor 250.000 de conturi, un oficial Twitter a incercat sa sublinieze faptul ca nu exista dovezi clare ca au fost compromise, masurile care s-au luat fiind preventive.

Citește și: