Acer C720P: Primul Chromebook cu touchscreen a fost anunțat

Acer C720P: Primul Chromebook cu touchscreen a fost anunțat

Cu toate că nu am văzut foarte multe modele sensibile la atingere, Acer anunţă primul al companiei cu un panou sensibil la atingere, Acer C720P.

Acer-C720P_touch chromebook Chrome OS

Indiferent ce părere aveţi despre acest trend de achiziţie în masă a Chromebook-urilor, realitatea este că au luat cu succes locul netbook-uirilor de acum câţiva ani. Mai multe decât atât, sistemul de operare fiind optimizat atât pentru arhitectură ARM cât şi X86, vedem lansate tot felul de configuraţii, unele mai prezentabile decât altele.

se pare că pariază foarte mulţi bani pe această categorie de sisteme, după ce şi-a pierdut locul de glorie în clasamentul vânzătorilor de PC-uri.

Acer C720P este numele celui mai nou Chromebook al companiei şi primul construit în jurul unui panou sensibil la atingere. Acesta are un display de 11,6 inci cu o rezoluţie de 1366 x 768 şi foloseşte o platformă creată de Intel. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre un Intel Celeron 2955U, 2GB de memorie RAM şi un SSD de 32GB. Cu doar 1,35 Kg şi mai puţin de 2 centimetri grosime, C720P are toate ingredientele pentru un ultraportabil perfect pentru deplasări. Autonomia promisă de producător, de aproximativ 7,5 ore nu face decât să reconfirme statutul acestui model de partener ideal pentru o zi de muncă departe de priză. Dacă eraţi în căutare de porturi, există pe marginea carcasei un USB 2.0, un USB 3.0, un HDMI şi SD card. În cazul în care vă acomodaţi cu Google Drive, primiţi cadou şi 100 de GB pe platforma celor de la Google.

Începând cu luna decembrie, preţul pentru acest model Acer C720P este de 300 de dolari şi ar trebui să-l găsiţi aproape peste tot. În afara ţării, Amazon este cea mai bună soluţie, iar pe teritoriul României, partenerii Acer ar trebui să-l aibă pe stoc în curând.

Citește și: