Windows Store accepta si jocuri 18+

Windows Store accepta si jocuri 18+

Windows Store, noul magazin dedicat aplicatiilor si jocurilor al Microsoft, si-a revizuit regulile de acceptare ale continutului pe care il vinde. Fiind singura sursa de jocuri video pentru Windows RT si o componenta importanta a noului Windows 8, au fost acceptate compromisuri pe partea de clasificare a acestora.

Windows Store Games

Pana in prezent nu erau acceptate decat jocuri europene cu rating maxim PEGI 16. Acest lucru ducea la refuzarea publicarii oricarui joc PEGI 18. Din nefericire pentru gameri, majoritatea titlurilor importante din ziua de astazi contin violenta si teme sexuale care le incadreaza in categoria 18+. Astfel, incepand de astazi, dezvoltatorii si publisherii de jocuri pot sa ofere spre certificare jocuri destinate unui public matur pe Windows Store. Primele jocuri de acest gen care vor fi disponibile sunt The Witcher si Grand Theft Auto IV, doua titluri relativ vechi, insa foarte apreciate de majoritatea gamerilor.

Acum ca Windows Store este calificat in mod oficial pentru a distribui jocuri catre orice fel de public, iar Windows 8 este integrat cu Xbox Live, este doar o chestiune de timp pana cand vechiul serviciu Games for Windows Live va ramane doar in cartile de istorie.

Citește și: