Un nou experiment HTML5 ne aduce aminte de primul iPod

Un nou experiment HTML5 ne aduce aminte de primul iPod

HTML5 incepe sa devina din ce in ce mai popular printre dezvoltatorii de aplicatii web. Din acest motiv, in cateva randuri diferite am atras si noi atentia asupra unor creatii remarcabile realizate folosind aceast standard care nici macar nu are o forma finala.

HTML5 iPod original

Ultima realizare, creata folosind o combinatie de HTML5, CSS3 si jQuery la prima vedere pare un site obisnuit, ca si in situatiile anterioare, in practica insa vorbim de o aplicatie web cu un iPod complet functional. Fara prea multe animatii, magia acestui proiect sta in meniul iPod-ului prin care puteti naviga exact ca in realtitate.

iPod-ul din imaginea de mai sus este realizat de Pritesh Desai si din cate se pare proiectul a fost pus online in urma cu cateva zile pentru a-l comemora pe Steve Jobs. iPod-ul rezultat, gazduit pe site-ul Inventika Solutions functioneaza perfect. Are pana si cateva melodii disponibile online sub licenta Cretive Commons pe care le puteti asculta, o alernativa placuta avand in vedere ca nu va puteti urca propriile mp3-uri. Singura libertate pe care creatorul si-a asumat-o cu acest model este legata de introducerea intr-un iPod de prima generatie sectiunea Extras cu acces la un Calendar si o lista de contacte.

Sentimentul pe care ti-l da site-ul prin manevrabilitatea iPod-ului este remarcabil. Cu alte cuvinte acesta este un alt website pe care trebui sa-l accesati, indiferent de varsta, nu de alta dar toate site-urile viitorului tind sa fie dinamince interactive si construite pe HTML5. Ar fi pacat sa ratati startul cand vine vorba de adoptie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI