Un hacker francez a subtilizat 500.000 euro

Un hacker francez a subtilizat 500.000 euro

Acelasi hacker francez din titlu, in varsta de 20 de ani, a fost prins abia dupa ce a incasat jumatate de milion de euro.

Malware bani piraterie

Un tanar programator cu cunostinte de hacking a reusit sa faca o mica avere lucrand din casa parintilor incepand cu 2011. Aplicatiile software create de el, identice estetic cu programe populare din diverse domenii, au reusit sa pacaleasca aproximativ 17.000 de oameni care au fost privati in total de 500.000 euro. Cu toate ca activitatea de clonare a celor mai multe aplicatii nu este una ilegala, mai ales cand acestea din urma sunt programate de la zero, problema a venit din faptul ca respectivele aplicatii trimiteau mesaje catre numere cu supra-taxa fara ca utilizatorii sa stie. In plus, daca victimele  aveau conturi pe site-uri cu jocuri de noroc, datele de autentificare ale acestora erau trimise catre micul hacker francez. Trecand peste faptul ca astfel de practici nu sunt foarte originale si sunt intalnite din ce in ce mai des, ghinionul acestui creator a venit din faptul ca a fost descoperit si prins in localitatea Amiens din Franta.

Hacker-ul si-a recunoscut vina in momentul arestarii si a fost suficient de nonsalant incat sa afirme ca nu a intreprins acele gesturi pentru a se imbogati. El a furat jumatate de milion de euro ,,din dragoste pentru computere si din ambitia de a fi dezvoltator de software”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: