Hackingul a provocat 58% din daunele online in 2011

Hackingul a provocat 58% din daunele online in 2011

hacktivist

Intr-un studiu al celor de la Verizon – operator de telefonia din SUA, s-a aratat ca grupuri de hackeri precum Anonymous au furat pe 100 milioane de conturi in 2011. In concluzie, din totalul de 174 milioane de conturi furate online in 2011,  58% au fost justificate prin acte de hacking.

Raportul, The Verizon 2012 Data Breach Investigations Report, a luat in calcul 855 de evenimente de tip data breach pe care, indiferent de faptas, le-a clasificat ca metode de a fura informatii pentru a le transforma in bani.

Pe langa faptul ca denumeste 2011 anul Hacktivistului, acelasi raport atrage atentia asupra faptului ca nu vorbim doar de atacuri de tip protest. In aceeasi perioada in care Anonymous facea inconjurul lumii prin diverse calupuri de stiri, hackeri ,,obisnuiti” faceau bani prin atacuri simple, cu risc mic, dar in volum mare – asta in conditiile in care 96% din atacuri nu aveau nici macar nevoie de cunostinte avansate de IT, iar 97% dintre ele puteau fi evitate cu usurinta.

Avand si un scop nobil, acelasi raport surprinde cateva metode simple de prevenire a majoritatii atacurilor. Cele mai frapante constatari in urma studiului au fost ca diverse firme care utilizeaza un POS nu au schimbat parola implicita a sistemelor. Mai grav decat atat, computerele de contabilitate conectate la POS sunt folosite pentru a naviga neprotejate pe internet.

In astfel de situatii, nici nu trebuie sa fim surprinsi de sumele de bani care se cheltuie/fura online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: