13 nov. 2012 | 11:40

Un altfel de grafic ne explica popularitatea tastelor

ACTUALITATE
Un altfel de grafic ne explica popularitatea tastelor

Nu este nici prima nici ultima oara in oara in care o imagine prezinta toata stirea. Captura de mai jos sintetizeaza un lucru remarcabil, care sunt cele mai folosite taste de pe o tastatura.

o poza cat 1000 de cuvinte

Ati observat vreodata cum anumite taste devin mai tocite in functie de actvitatile pe care le intreprindeti preponderent la computer? Daca raspunsul este nu, atunci imaginea de mai sus reprezinta o revelatie pentru talentul vostru de tehoredactator. In acest caz sunt reproduse parca prin intermediul unui ,, grafic 3D “  propagat in realitate turnuri de diferite dimensiuni lipite pe tastele unei tastaturi Apple. Scopul acestei manifestari artistice este de a reproduce in lumea reala un studiu care defineste cu precizie destul de mare popularitatea procentul de utilizare al unei taste in raport cu alte taste. Este ca si cum cineva s-ar uita la taste cat tastati un material si la sfarsit v-ar spune Bravo, nota 2, pentru simplul fapt ca neglijati prea mult litera S sau ca A-ul ar trebui sa conduca clasamentul de cele mai multe ori.

In orice caz, faptul ca vorbim de o idee atat de simpla materializata intr-un mod atat de complex mi se pare remarcabil. Oare e greu sa tastezi pe ea?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele