Cum a scapat iPhone de tastatura fizica

Cum a scapat iPhone de tastatura fizica

Tony Fadell

Intr-o perioada in care multi credeau ca tehnologia nu este suficient de avansata pentru ca tastaturile virtuale sa concureze cu cele fizice, Apple a decis ca acest lucru este posibil. Acea decizie, dar si multe altele legate de iPhone si de iPod, au fost luate intr-un procent semnificativ de Tony Fadell, unul dintre baietii care la un moment dat a avut functie de SVP al diviziei iPod la Apple. Pe parcursul carierei sale de 9 ani in cadrul gigantului din Cupertino,Fadell a lucrat la 18 modele de iPod si 3 modele de iPhone.

Avand in vedere caracterul jobului sau, este corect sa afirmam ca a jucat un rol definitoriu in modul in care iPod-ul a ajuns sa domine la un moment dat planeta. Intr-un interviu pentru cei de la The Verge, printre alte subiecte, Fadell a facut si cateva afirmatii extrem de interesante legate de perioada in care a lucrat la primul iPhone.

Aparent, pentru o perioada destul de mare existau 3 design-uri complet diferite pana sa se fi ajuns la versiunea pe care o cunoastem astazi. Prima versiune purta numele de iPod+iPhone, a doua, desi purta numele iPhone, era complet diferita de conceptul actual, iar a treia era cea pe care o cunoastem astazi. Dubios este ca in una din iteratii tastatura fizica era cat se poate de prezenta si juca un rol vital in modul in care utilizatorul interactiona cu iPhone-ul.

Un factor important de decizie la acel moment, Fadell a hotarat ca pana nu vor face cateva experimente cu o tastatura virtuala nu se vor stabili pe o tastatura fizica, fapt care de altfel nici nu s-a mai intamplat.

Dupa 9 ani la Apple, Tony Fadell acum a creat Nest, o companie care se ocupa cu crearea de termostate pentru centrale. Desi suna un pic penibil, in momentul in care veti vedea clipul de mai jos veti intelege de ce a fost nevoie atatia ani de Apple pentru a se ajunge la un astfel de produs.

Citește și: