Sony te ajuta sa iti instalezi firmware-ul din fabrica pe terminalele proprii

Sony te ajuta sa iti instalezi firmware-ul din fabrica pe terminalele proprii

Indiferent cat de mult s-a scris despre firmware –uri custom pentru terminalele cu Android, un lucru este sigur, procedura de instalare nu este 100% sigura. Plecand de la aceasta premisa Sony te ajuta sa revii la firmware-ul original pe mai multe terminale ale companiei.

Sony Xperia Custom firmware restore tool

Incercand sa incurajeze utilizatorii dornici de experimente pe noile lor terminale, Sony a decis lansarea unei aplicatii software pentru reinstalarea smartphone-urilor proprii la firmware-ul si setarile din fabrica. Practic, indiferent cat de agresive din punct de vedere software sunt experimentele pe care le-ati facut cu telefonul, prin cativa pasi simpli va puteti aduce telefonul in aceeasi stare ca atunci cand l-ati scos prima oara din cutie. Aceasta lansare este cu atat mai importanta cu cat nici un alt producator de smartphone-uri sau tablete cu Android pana in acest moment nu a facut publica o astfel de unealta.

Disponibila momentan in beta, aplicatia de la Sony, cum era de asteptat, este compatibila initial doar cu un numar restrans de terminale. In aces caz vorbim de suport pentru Xperia S, Xperia Arc si Xperia Arc S. Compania spera ca odata cu lansarea versiunilor ulterioare ale uneltei sa ofere suport si pentru alte modele. In teorie o astfel de aplicatie ar putea fi si salvarea celor care isi instaleaza un firmware mai nou si simt o scadere in performanta aparatului dupa respectivul update.