02 nov. 2012 | 11:30

Si Pentagonul incepe sa renunte la BlackBerry

ACTUALITATE
Si Pentagonul incepe sa renunte la BlackBerry

Cu putina vreme in urma anuntam ca Vama si Serviciul de Imigrari din SUA renunta la terminalele BlackBerry, iar astazi aflam ca un alt client important, Pentagonul, incepe adoptia de iPhone-uri si telefoane cu Android in detrimentul produselor RIM.

Blackberry Fail

Reporterii Reuters au aflat ca Ministerul de Aparare al SUA va incepe sa ofere angajatilor iPhone-uri si terminale cu Android incepand cu luna aprilie a anului viitor. Incercand sa pondereze ,,valurile de lacrimi” provocate la sediul RIM, un purtator de cuvant al Pentagonului a afirmat vis-a-vis de aceasta tranzitie ca nu se vor abandona complet dispozitivele BlackBerry, iar infrastructura existenta va continua sa suporte un numar semnificativ de aparate ale producatorului canadian.

Avand in vedere ca tranzitia la noi dispozitive la un nivel atat de inalt este imposibil sa nu se realizeze fara costuri semnificative, DISA (Defense Information Systems Agency) a organizat si o licitatie pentru un software de management al securitatii noilor terminale. Acest aspect este important, deoarece daca isi joaca cartile cum trebuie, RIM ar putea sa fie un candidat viabil datorita plaformei BlackBerry Mobile Fusion, aceasta din urma fiind o solutie de management cross-platform pe care compania o lauda in urma cu cateva luni.

Indiferent cum aduni informatiile recente, BlackBerry se duce in jos cu o viteza ametitoare si traiesc cu impresia ca nici iminenta platforma BlackBerry 10 nu va remedia brusc situatia precara a companiei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele