BlackBerry 10 ajunge pe YouTube inainte de lansare

BlackBerry 10 ajunge pe YouTube inainte de lansare

O greutate imensa cade pe umerii unei platforme care momentan nu este terminata. BlackBerry 10 trebuie sa salveze RIM de la moarte insa inainte de asta se straduieste sa impresioneze jurnalistii IT, aspect imposibil avand in vedere ca primele aparate ar trebui sa apara in 2013.

Ca o solutie creativa pentru a-si promova noul aparat, RIM a permis unui angajat al companiei sa detalieze cateva functii din BlackBerry 10 unui grup de jurnalisti aflati la un eveniment in Mexico. Nu a durat mult si exact cum ne-am fi asteptat, respectivul tutorial a ajuns pe YouTube.

In videoclip, noul sistem de operare ruleaza pe un BlackBerry fara tastatura fizica, probabil cu numele de cod London. Desi clipul final nu e foarte spectaculos, in parte din cauza unei calitati video indoielnice, dispozitivul pe care se testeaza platforma pare sa fie acelasi pe care l-am mentionat in luna aprilie ca ajungand in mainile dezvoltatorilor de aplicatii. Dominat de linii simple de design, atat ale dispozitivului cat si ale interfetei, este evident ca RIM mizeaza pe simplitate si performanta cand vine vorba de viitorul sistem de operare BlackBerry 10.

Detaliile relevante apar la aproximativ un minut si 3 secunde in filmare. Primele aparate cu noul SO le vom vedea incepand cu luna martie a anului urmator si pana in al doilea trimestru din 2013. Suntem cu totii curiosi in ce masura aceasta platforma va reusi sa se impuna pe piata si ulterior sa resusciteze succesul si profitabilitatea companiei RIM.

Citește și: