Samsung neaga cu indarjire ca ar avea angajati minori

Samsung neaga cu indarjire ca ar avea angajati minori

Desi nu este primul caz sesizat de China Labor Watch, Samsung respinge noi acuzatii referitoare la minori angajati in fabricile unui furnizor.

samsung angajati minori

Noi investigatii ale China Labor Watch au aparut zilele trecute pe internet pentru a atrage atentia asupra unui numar de 3 angajati minori la HTNS Shenzhen. Acesta din urma este unul din multii furnizorii de componente pentru Samsung si din pacate compania sud coreeana a ajuns sa fie trasa la raspundere pentru situatie.

Intr-un nou post pe blogul Samsung Global compania a dezbatut in detaliu subiectul si a descris cum a incercat sa demonstreze ca acuzatiile sunt false. In primul rand, impreuna cu reprezentanti de la HTS Shenzhen si China Labor Watch, Samsung s-a intalnit cu una dintre angajatele in cauza pentru a o legitima in particular. In timpul intalnirii, aceasta din urma a spus: ,,Nu inteleg de ce avem aceasta discutie. Am peste 18 ani.” Pentru asigurari suplimentare, tot Samsung a afirmat ca varsta si identitatilea angajatilor este verificata electronic printr-un sistem facut sa detecteze mijloace de identificare contrafacute.

Celelate doua cazuri de angajati minori nu au fost tratate in acelasi nivel de detaliu de catre gigant. Motivul a fost ca China Labor Watch a facut publice informatii despre ele la o anumita distanta fata de primul caz.

In acelasi raport au al CLW au mai fost detaliate conditii de munca improprii. Nici pentru respectivele acuzatii Samsung nu a dat un raspuns in acest post pe blog. Relativ la imbunatatirea conditiilor de munca din fabrici, Samsung a facut cateva promisiuni in urma cu aproximativ o luna. Nu stim insa daca respectivele promisiuni de remediere faceau referire si la situatia sesizata la HTNS Shenzen, din moment ce primele probleme de genul acesta au fost descoperite la HEG Electronics.

In definitiv Samsung a promis ca incepand cu 2013 va monitoriza toti furnizorii de echipamente printr-un audit independent. Cei care vor fi descoperiti cu angajati minori vor avea contractele cu Samsung intrerupte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: