Apple recunoaste ca a copiat ceasul din iOS 6

Apple recunoaste ca a copiat ceasul din iOS 6

Simultan cu lansarea noului iOS 6, pe ecranul oricarui iPad cu noul sistem de operare a aparut o noua aplicatie de ceas. Din pacate se pare ca ceasul folosit in-app nu a fost foarte original.

Apple SBB pantent ceas licentiere

Dupa ce acum cateva saptamani Caile Ferate Elvetiene au dat in judecata Apple pe motiv ca au copiat ceasul folosit de SBB intr-o mare parte din garile din Elvetia, zilele trecute se pare ca s-a ajuns la o solutie de compromis.

Desenat de creatorul de ceasuri Hilfiker Hans in 1944, designul de mai sus a fost obiectul unui proces de proprietate intelectuala care s-a incheiat printr-o intelegere tacita intre Apple si SBB. Cu toate ca suntem convinsi ca finalitatea tratativelor a fost un contract de licentiere contra unei sume de bani destul de generoase din pacate detaliile nu au fost facute publice. Singurul aspect legat de intelegere a fost publicat intr-un comunicat de presa al SBB printr-un limbaj cat se poate de abstrat ,,Caile Ferate Elvetiene SBB si Apple au cazut de acord si au semnat un acord de licenta. ”

E placut sa vezi ca mai exista procese care-i implica pe cei de la Apple ce se incheieie la masa tratativelor nu in fata unui judecator.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: