O tanara de 11 ani a castigat bani pentru o aplicatie

O tanara de 11 ani a castigat bani pentru o aplicatie

Doua zeci de mii de dolari este premiul castigat de Victoria Walker (11 ani) si David Grau la un concurs care avea ca scop dezvoltarea unei aplicatii pentru prevenirea scrierii de mesaje in timpul condusului.

11 year old app

Cu toate ca lucra la o aplicatie proprie de ceva timp cu acelasi scop, AT&T a decis sa organizeze in Los Angeles un hackaton pentru dezvoltarea unei aplicatii ,,anti SMS la volan”. Nu mica le-a fost mirarea organizatorilor in momentul in care premiul a fost luat de o fetita de 11 ani, care a lucrat in colaborare cu un director creativ si designer de la o agentie interactiva.

Aplicatia care va ajunge la un moment dat la public poarta numele de Rode Dog. Practic, se definesc grupuri de prieteni cu numele de packs (haite) care au ca scop urmarirea obiceiurilor de scris mesaje ale membrilor. In momentul in care un individ din haita se apuca de scris mesaje la volan ceilalti membri pot declansa un latrat pe telefonul persoanei care incalca regulamentul.  Sunetul se opreste automat in momentul in care va veti opri din scris SMS-uri, iar daca latratul nu este zgomotul preferat puteti achizitiona din aplicatie si alte cateva sunete din natura la fel de agresive auditiv.

Rode Dog va fi disponibil atat pentru terminalele cu iOS sau Android cat si Windows Phone in momentul in care va fi suficient de bine finisat. Nu avem inca o data aferenta acelui moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: