Noi valuri de greve la Foxconn afecteaza disponibilitatea noului iPhone

Noi valuri de greve la Foxconn afecteaza disponibilitatea noului iPhone

Va aduceti aminte de defectele de fabricatie ale noului iPhone 5 pe care le sesizam in urma cu cateva saptamani? Se pare ca acestea stau la baza deciziei a peste 3000 de angajati Foxconn de a face greva.

foxconn greva iphone 5 apple

Undeva intre 3000 si 4000 de angajati de la uzinele Foxconn din Zhengzhou – China au intrat astazi in greva, decizie ce a afectat mai multe linii de productie ale noului iPhone 5 din complex.

Motivul grevei se pare ca este legat de precizia incredibila care le este ceruta angajatilor la asamblarea produselor, in conditiile in care respectivii muncitori nu au beneficiat de un training pentru a dobandi aptitudinile necesare respectivului nivel de detaliu. In mod evident, acestia s-ar putea sa fie indreptatiti. O alta problema este legata de cerintele din partea fabricantului ca angajatii sa lucreze pe timpul sarbatorilor. Problema este cu atat mai grava cu cat majoritatea celor aflati in greva sunt muncitori de la controlul calitatii, oamenii responsabili de confirmarea calitatii unui produs finit.

Acest protest face parte dintr-un lung sir de greve la uzinele Foxconn, proteste care au devenit din ce in ce mai dese in ultima perioada.

Citește și: