Noi actualizari pentru terminalele Nexus

Noi actualizari pentru terminalele Nexus

Cu toate ca ca Romania nu se afla inca pe harta tarilor ce pot comanda produe hardware direct de la Google, gigantul ne-a pregatit o surpriza. Ieri nu a fost doar o zi in care proaspatul Nexus 4 si noua generatie de Nexus 7 au devenit disponibile pe Google Play ci a fost si ziua in care cele mai noi versiuni de Android au inceput sa fie disponibile pentru posesorii vechilor gadgeturi Nexus.

Galaxy Nexus 7 Android 4.2

Odata cu lansarea noilor tablete Nexus 7 si Nexus 10, Google a mai anuntat o versiune a popularului sistem de operare Android ajuns cu aceasta ocazie la 4.2.

Incepand de astazi, daca sunteti mandru posesor de Galaxy Nexus sau Nexus 7 aveti toate sansele sa beneficiati de noua versiune de Android, intitulata tot Jelly Bean. In principiu ar trebui sa fiti invitat la update prin intermediul sistemului Over The Air – OTA. Daca acest lucru nu se intampla, in orice moment puteti apela la vechea metoda cu download-ul de pe serverele Google si actualizarea manuala. Pentru Galaxy Nexus, linkul de download pentru Android 4.2 este acesta, in timp ce pentru Nexus 7, arhiva in cauza o puteti descarca de aici. Trebuie sa retineti ca avand in vedere faptul Galaxy Nexus s-a comercializat in mai multe variante, prin operatori sau deblocat de orice retea, firmware-ul de mai sus se potriveste doar versiuni libere de orice retea. Ceilalti vor mai avea de asteptat doar cateva zile, dupa spusele Google.

In cazul in care aveati ceva dubii in legatura cu performanta terminalelor voastre Nexus, trebuie sa retineti un lucru. Update-ul de azi vine ca o dovada in plus a faptului ca in timp ce utilizatori de produse Google beneficieaza de Android 4.2, utilizatori de smartphone-uri achizitionate in urma cu 8 luni de la producatori precum Sony sau HTC afla ca nici macar Android 4.1 nu va mai ajunge pe terminalele lor.