Securitatea: un bonus bine meritat din Android 4.2

Securitatea: un bonus bine meritat din Android 4.2

Multe si marunte, ca de fiecare data, sunt detaliile aferente unui nou sistem de operare de la Google. Android 4.2 nu este exceptia de la regula si, desi creatorii au preferat sa evite asocierea unui nou nume de prajitura, Jelly Bean ramane valabil si de aceasta data .

android malware scanner

Securitatea sistemului de operare Android este luata agresiv in vizor odata cu lansarea noii versiuni 4.2.

Pentru prima oara vorbim acum de un malware scanner integrat care are in vedere si aplicatiile ce sunt instalate din alte parti decat Google Play. Daca optati pentru activarea stratului suplimentar de securitate, Google va supraveghea procesul de instalare. Va compara liniile de cod din noua aplicatie cu linii de cod dintr-o mare parte din aplicatiile disponibile in Google Play si va lua o decizie informata daca sa va permita sau nu sa continutati instalarea.

Incercand sa previna comportamentul aplicatiilor malware care trimit automat mesaje la suprapret catre numere scurte, tot Android 4.2 obliga utilizatorul sa-si dea acordul pentru fiecare aplicatie care vrea sa transmita SMS-uri. Pentru un pic mai multa transparenta legata de permisiunile pe care le necesita o aplicatie vis-a-vis de informatiile voastre din telefon, ecranul initial in care confirmati instalarea unui program a beneficiat de cateva modificari. Acum, de exemplu, sunt defalcate elementele de securitate si cele de acces la informatiile pe care le aveti stocate in dispozitiv.

Avand in vedere ca o mare parte din elementele care mai ciuntesc din popularitatea platformei Android tin de probleme de securitate, virusi si aplicatii malware, este placut sa vezi eforturile pe care le face Google in a schimba aceasta perceptie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: