30 oct. 2012 | 12:00

Google Nexus 10 – Detalii complete

ACTUALITATE
Google Nexus 10 - Detalii complete

Intr-un cadru restrans, Google a facut publica noua tableta Nexus 10. Cei de la TheVerge.com au avut ocazia sa puna mana pe ea si sa faca publice cele mai importante detalii legate de prima tableta de 10 inci imaginata de Google si produsa de Samsung.

google-nexus-10 front

Nexus 10 ruleaza noul Android 4.2. Desi este un produs realizat de Samsung, este evident ca Google a personalizat fiecare element din designul acestuia. Ecranul este de tip True RGB Real Stripe PLS, dupa spusele Google, si include o rezolutie de 2560 x 1600 la o densitate de pixeli de 300 ppi. La prima vedere, calitatea panoului s-a apropiat foarte mult si chiar a depasit performanta ecranului Retina Display din cel mai nou iPad.

Disponibila doar cu conectivitate WiFi, noua tableta va putea fi achizitionata cu 16 sau 32 GB de spatiu de stocare la 399 si 499 dolari, cu 100 dolari mai putin decat noul iPad. Partea de procesare va fi realizata de un CPU dual-core ARM Cortex-A15 din familia Samsung Exynos, un GPU quad-Core Mali T604 si 2 GB RAM. Relativ la performanta, cei care au avut ocazia sa puna mana pe noul gadget au fost entuziasmati de fluiditatea experientei de navigare.

Camera din spate are 5 megapixeli iar cea din fata 1,9 megapixeli. Bateria are 9000 mAh, iar cei de la Google pretind ca aceasta capacitate ar trebui sa fie suficienta pentru 9 ore de redare de clipuri HD. In rest, vorbim de un gadget de 604 grame cu microUSB, microHDMI si cipuri NFC pe fiecare parte. Calitatea constructiei este ireprosabila si, desi nu au avut ocazia sa o testeze cum se cuvine, editorii TheVerge s-au grabit sa o numeasca cea mai buna tableta cu Android de 10 inci, atat vis-a-vis de performanta, dar si cand vine vorba despre calitatea constructiei. Noua creatie Nexus va fi disponibila incepand cu 13 noiembrie in SUA, Anglia, Australia, Franta, Germania si Canada. Ramane acum sa vedem daca vor aparea schimbari semnificative si in ceea ce priveste calitatea si numarul aplicatiilor pentru tablete din Google Play.

google-nexus-10

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele