NASA ne incanta privirile cu un timelapse spectaculos

NASA ne incanta privirile cu un timelapse spectaculos

Printr-un timelapse spectaculos sau o imagine de inalta rezolutie, NASA a avut grija sa ne arate in detaliu modul in care arata Pamantul. Cu toate acestea, mai era ceva ce organizatia a omis pana in acest moment.

Nasa earth movie Night

Fara nori sau alte intemperii, imaginea de mai sus si clipul de mai jos reprezinta primele tentative ale unui satelit de a imortaliza planeta noastra asa cum ar arata pe timp de noapte, luminata, prin surse artificiale de lumina. Acest efort a fost materializat prin intermediul unor senzori noi amplasati pe satelitul Suomi. In a doua etapa, printr-o colaborare cu National Oceanic and Atmospheric Administration, seturile de imagini realizate la distanta mica intre ele, au fost combinate in imagini compuse. Interesant este faptul ca nu toate capturile folosite au facut parte din acelasi set. Atat in aprilie cat si in octombrie au fost imortalizate diverse scene. Un rol important in asamblarea unei imagini precum cea de mai sus l-a avut si un filtru nou zi/noapte ultra performant.

Incercand sa explice modul in care functioneaza respectivul filtru, Nasa a detaliat intr-un document, intregul efort depus. Spre deosebire de iteratii anterioare ale aceluiasi concept, noul filtru scaneaza fiecare imagine de mai multe ori cu scopul de a identifica volumul de lumina din fiecare pixel. In acelasi timp, la fiecare trecere amplifica sau inchide diverse zone ale unui cadru static pentru a obtine rezultatul spectaculos de mai sus.

Vizionare placuta si nu uitati sa activati modul HD la clipul de mai jos pentru o experienta completa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: