23 oct. 2012 | 10:24

NASA iti arata cum a evoluat Calea Lactee de la Big Bang si pana acum [VIDEO]

VIDEO
NASA iti arata cum a evoluat Calea Lactee de la Big Bang si pana acum [VIDEO]

In cea mai noua etalare a puterii de calcul pe care NASA o are la dispozitie, gigantul a decis sa ne arate cum a  evoluat galaxia noastra.

In clipul de mai sus au fost simulati „doar” 13,5 miliarde de ani, care pot fi vazuti in doar 2 minute si 17 secunde. Incercand sa creeze cea mai autentica simulare a evolutiei galaxiei noastre, NASA a folosit toate puterea de calcul pe care a avut-o la dispozitie.

Profitand de super-computerului Pleiades, dupa un calcul simplu, NASA a stabilit ca 1 milion de ore de utilizare a unui CPU nurmal au fost folosite in acest caz. Pentru ca dintr-o simulare autentica nu puteau lipsi alte elemente ceresti, precum stelele, in aceasta simulare au fost integrate toate variabilele posibile. Avand in vedere ca pana si vechimea stelelor a fost surprinsa folosind culori diferite in aceste imagini, este evident ca atentia pentru detaliu si gandul la acuratetea reprezentarii au fost prioritare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele