Microsoft Xbox TV va fi un concurent direct pentru Apple TV

Microsoft Xbox TV va fi un concurent direct pentru Apple TV

Mic, bun de gaming si foarte compact, astfel poate fi descris un nou dispozitiv creat in Redmond, California ce va avea numele de Microsoft Xbox TV din momentul lansarii.

XBOX TV Proiect stas

Gandit ca o alternativa low-cost la Xbox 360, noul aparat va fi perfect pentru sarcini de baza de divertisment precum rularea de continut audio/video sau gaming la nivel casual. In principiu, Xbox TV va rula o versiune de Windows 8 simplificata si redusa la cele mai de baza functii atat pentru a obtine o performanta cat mai buna dintr-un produs relativ ieftin cat si pentru a micsora pe cat posibil pretul unei licente de Windows.

Aparent, noul set-top box Microsoft va fi lansat alaturi de noua consola Xbox 720 si va face parte dintr-un plan al companiei de a lansa doua dispozitive importante de divertisment cu preturi diferite, adresate unor tipologii diferite de utilizatori. Nu avem niste specificatii tehnice bine definite pentru noua cutiuta, in schimb ne putem astepta la un procesor puternic cu consum scazut ce va permite un sistem de tip always-on, ce porneste rapid din stand-by in permanenta si care stie sa suspende orice activitate cand este cazul.

In acest stadiu de evolutie al zvonurilor despre noul gadget, nu este exclus nici ca Microsoft sa licentieze intregul concept regasit in Xbox TV pentru a fi folosit intr-un Smart TV modern in urma unui contract de licentiere al platformei. Din informatiile de pana acum nu pare ca intregul concept Microsoft nu putea fi redus la o aplicatie web pe ecranului un Smart TV seria 8000 de la Samsung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: