Microsoft aproape ca finalizeaza Windows 8, nu se apuca si de smartphone-uri

Microsoft aproape ca finalizeaza Windows 8, nu se apuca si de smartphone-uri

Windows 8 RTM

Desi nu avem inca o data oficiala pentru noul sistem de operare al celor de la Microsoft, pe internet au inceput sa circule cateva date care au toate sansele sa fie apropiate de realitate.

Versiunea RTM – Release to Manufacturing reprezinta ultima versiune de Windows, diferita de cea care va ajunge in magazine, din ciclul intern de dezvoltare. Luand in calcul acest aspect, mai multe surse apropiate de subiect au confirmat ca Microsoft are deja versiuni interne de Windows 8 RTM, marcate cu build number 8500. Ca o trasatura specifica acestor versiuni, pe care nu am intalnit-o in Windows 8 Release Preview, se numara eliminarea completa a interefetei Aero. Daca luam in calcul termenul de doua luni dat de Microsoft la sfarsitul lunii mai pentru aceasta versiune, e clar ca baietii din Redmond se tin de cuvant.

Tot din surse interne, versiunea RTM finala figureaza ca avand o data de lansare catre dezvoltatorii de hardware apropiata de sfarsitul lunii iulie. Daca acelasi calendar de lansare se aplica si pentru versiunea finala a sistemului de operare Windows 8, ne putem astepta ca la mijlocul lunii octombrie sa-l putem instala pe computerele personale.

In ceea ce priveste Windows Phone 8, sfarsitul lunii octombrie figureaza ca cea mai probabila data de lansare. La acest capitol, daca anuntul Surface a ridicat un pic moralul pasionatilor de hardware Microsoft, Greg Sullivan – Senior Marketing Manager pentru Windows Phone a dezmintit orice zvonuri legate de un posibil smartphone realizat in-house. In definitiv, ar fi si pacat sa le mai dea o lovitura celor de la Nokia dupa ce le-a redus la zero cele mai recente terminale Lumia. Cum? Nu ati auzit? Windows Phone 8 nu va rula pe nici un smartphone actual creat de Nokia sau de orice alt producator.

Citește și: