15 iun. 2012 | 13:10

Windows 8 continua sa se schimbe – renunta complet la Aero

ACTUALITATE
Windows 8 continua sa se schimbe - renunta complet la Aero

Windows 8 Desktop

Desi a trecut prin cateva versiuni destul de apropiate de rezultatul final al procesului de creatie a unui sistem de operare, Windows 8 se pare ca nu se apropie foarte mult de versiunea RTM a aplicatiei.

Cu o lansare aproximatia pentru urmatoarele 2 luni, in aceste zile continua sa circule pe internet dovezi legate de schimbarile ce au survenit din designul implicit din Windows 8. Interfata Aero Glass, dupa mai multe speculatii, se pare ca a disparut complet din optiuni. In schimb, Microsoft ofera posibilitatea utilizatorilor de Windows 8 sa schimbe culoarea interfetei dupa propriile preferinte.

Per ansamblu, desi diferentele de aranjament fata de Windows 7 nu sunt extrem de multe, este evident ca Microsoft vrea sa genereze cat mai multe trasaturi comune intre ecranul de start Metro si restul experientei de utilizare a PC-ului. Elementele de transparenta agregate in Aero Glass, care au fost pentru prima oara introduse la Windows Vista, se afla printre primele victime ale acestei tranzitii.

Desi sunt mari sanse sa mai apara ceva schimbari pana la verisiunea comerciala de Windows 8, avand in vedere afirmatiile vehiculate in urma cu cateva saptamani, acest trend cu siguranta se va mentine. „Suprafete aplatizate, indepartarea reflexiilor si minimizarea numarului de gradienti” – toate sunt caracteristici care au fost definite ca fundamentale pentru directia de design spre care alearga Windows 8.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele