Kim Dotcom mai are un proiect de cateva sute de milioane dolari

Kim Dotcom mai are un proiect de cateva sute de milioane dolari

Nu este nici prima oara, nici ultima oara cand Kim Dotcom, creatorul Megaupload, tine capul de afis cu o idee ce s-ar putea materializa. Este vorba de o retea de fibra optica intre Noua Zeelanda si Statele Unite ale Americii.

Kim Dotcom - Fibra Optica

Probabil pentru a se revansa in fata statului care a refuzat sa-l extradeze in SUA, cel putin pana in martie 2013, urmatorul proiect al lui Kim Dotcom reinvie o initiativa un pic mai veche. Intitulat Pacific Fibre Cable, respectivul proiect implica realizarea unei conexiuni prin fibra optica pe sub ocean, intre Noua Zeelanda si Statele Unite ale Americii. Daca se va reflecta in realitate, aceasta initiativa ar putea aduce internet foarte ieftin si foarte rapid pentru o mare parte din cetatenii Noii Zeelande.

Noul proiect al lui Kim Dotcom este estimat undeva pe la 330 milioane dolari, bani care vor fi acoperiti in egala masura de catre el, prin prisma noii retele Mega, si de catre investitori. Desi utilizatorii obisnuiti cel mai probabil nu vor plati pentru internet sau vor plati sume modice pentru trafic nelimitat si o viteza mult mai mare decat cea pe care o au acum,  o parte din investitie va fi recuperata de la companii si organizatii guvernamentale care vor avea nevoie de noua conexiune de mare viteza.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: