Megabox – Kim Dotcom reinventeaza distributia digitala de muzica

Megabox - Kim Dotcom reinventeaza distributia digitala de muzica

Cu multe procese pe rol, si cea mai mare creatie a sa inchisa, Kim Dotcom, fondatorul Megaupload, vrea sa-si creeze un nou site care sa revolutioneze modul in care descarcam muzica de pe internet.

megabox

Programat pentru a fi lansat inainte de sfarsitul acestui an, noul site, Megabox, s-ar putea sa supere destul de mult marile case de discuri. Ideea din spatele proiectului este ca artisti mai mici sau mai mari sa isi publice muzica pe site, iar utilizatori obisnuiti sa o poata achizitiona sau descarca gratuit. Motivul cel mai important pentru care initiativa s-ar putea sa aiba succes vine din faptul ca artistii vor pastra 90% din venituri, mult mai mult decat ar putea obtine acum din orice contract cu un publisher de renume precum EMI, Universal, Sony Music, etc.

Desi conceptul a fost initiat inaintea de arestarea lui Dotcom, acum ca a reusit sa iasa pe cautiune, acesta a inceput sa isi exprime pasiunea pentru acest proiect prin intermediul Twitter. Ca un atu important, Kim Dotcom spera ca relatia din ce in ce mai stransa dintre artisti si internauti, datorata unor servicii precum Facebook sau Twitter, va mari rata de adoptie a viitorului site.

Printre alte zvonuri preluate de The Next Web legate de fondatorul Megaupload se numara posibilitatea de a relansa serviciul Megaupload intr-o forma mai legala decat cea in care se afla inainte de a fi inchis de catre FBI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: