FBI vrea sa analizeze 150TB de date de pe Megaupload

FBI vrea sa analizeze 150TB de date de pe Megaupload

FBI

O noua decizie a Inaltei Curti din Noua Zeelanda a obligat Birou Federal de Investigatii (FBI) sa copieze 150TB de date din computerele confiscate de la Kim Dotcom la inceputul acestui an. Aceasta activitate va fi doar una dintr-o serie de actiuni gandite pentru a aduna dovezi in procesul Megaupload.

Desi mai sunt multe detalii de stabilit in cazul lui Dotcom, exista si o parte pozitiva pentru cel judecat din aceste evenimente. In cazul in care FBI-ul gaseste informatii compromitatoare, acuzarea – ajutata de Biroul Federal este obligata sa inainteze orice dovezi descoperite catre aparare.

Arestat in Noua Zeelanda si propus pentru extradare in SUA, Kim Dotcom este intr-un pericol destul de mare, mai ales ca, daca ar ajunge in Statele Unite, legislatia ar fi mult mai intoleranta cu cazul sau. Din pacate pentru el, abia luna trecuta un judecator pe nume David Harvey a stabilit ca acuzarea ar avea un fundament real si legal pentru a accesa orice dovezi impotriva lui Dotcom.

In cea mai recenta serie de evenimente legata de cazul fostului CEO al Megaupload, accesarea si analiza de catre FBI a peste 150TB de date nu face decat sa provoace si mai multa suparare printre fostii utilizatori ai serviciului.  Din pacate, exista foarte multi utilizatori care isi pastrau documente sensibile pe serviciul respectiv si nici dupa atata timp nu le-au putut recupera. Din acest motiv, si nu numai, actiunea FBI-ului este perceputa ca fiind abuziva.

Citește și: