iPhone 5 mai bate niste recorduri in curtea Apple

iPhone 5 mai bate niste recorduri in curtea Apple
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
13:30 25.09.2012

Dupa ce in urma cu o saptamana anuntam ca iPhone 5 si-a depasit fratele mai mare le precomenzi cu 100%, acum avem si cifrele oficiale de vanzari dupa primul weekend.

 

iPhone-4-king-iPhone-5

Cinci milioane de iPhone-uri de ultima generatie au ajuns la utilizatori incepand de vineri si pana duminica. In comparatie cu iPhone 4S, aceasta cifra nu mai este la fel de spectaculoasa, chiar daca este mai mare cu un milion de terminale in aceeasi perioada. La o privire mai atenta, milionul in plus s-ar putea datora si faptului ca primul val de lansare nu s-a mai desfasurat in 7 tari ca acum un an ci in 9 tari. In practica, acest lucru s-ar putea sa nu insemne mare lucru, dar in teorie acese simptome s-ar putea sa anunte un viitor sumbru pentru Apple.

Media pe tara pentru iPhone 5 este similara cu media pentru iPhone 4S. Cu toate ca aceasta performata nu suna rau deloc, ramane sa vedem daca se va mentine si crestea spectaculoasa pe care a inregistrat-o Apple de la an la an. In orice caz, pe 28 septembrie va mai incepe comercializarea noului iPhone in alte 22 de tari, ramanand ca abia intr-o luna sa vedem de fapt impactului comercial al celei mai noi creatii marca Apple.

Legat de iOS 6, in prima saptamna de la lansare, 100 de milioane de dispozitive au fost actualizate cu noul sistem de operare. Acest numar reprezinta 25% din numarul total de iDevice-uri existente in piata.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI