Apple mai vrea niste bani de la Samsung

Apple mai vrea niste bani de la Samsung

Dupa procesul dintre Samsung si Apple din Statele Unite, compania coreeana a ramas sa plateasca gigantului din Cupertino un pic peste un miliard de dolari. Se pare ca aceasta suma este insa prea mica pentru gigantul din Cupertino.

2-galaxy-s3-vs-iphone-5

Intr-o noua cerere inaintata judecatorul Lucy Koh avocatii Apple au mai adaugat zilele trecute 707 milioane de dolari la milardul pe care il avea Samsung de platit. In aceeasi cerere, Apple a insistat pe interzicerea comercializarii a 26 de telefoane si 3 tablete Samsung pe teritoriul SUA. Detaliind cele 707 milioane, Apple vrea 400 milioane pentru copierea designului, 135 milioane pentru incalcarea patentelor functionale, 121 milioane pagube suplimentare si 50 milioane interese fara prejudecata.

Cum o replica nu putea intarzia foarte mult, avocatii Samsung s-au grabit sa afirme ca in cel mai rau caz suma de 1,05 milarde dolari ar trebui redusa cu 35 milioane, asta in situatia in care judecatorul nu accepta sa se repete circul de acum cateva luni printr-un nou proces pe acelasi subiect. Motivul acestei cereri din partea Samsung a fost ca ,,Restrictiile tribunalului legate de timpul alocat procesului, martorii si dovezile au fost fara precedent pentru un caz despre patente de o asemenea complexitate si magnitudine. Din acest motiv Samsung nu a avut timp sa prezinte un caz complet si corect ca raspuns la numarul foarte mare de plangeri venite de la Apple.”

Un deznodamant final la acest nou sir de dezbateri il vom avea pe data de 6 decembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: